Affiliate worden, de makkelijke weg - Affiliates start

Ga naar de inhoud

Affiliate worden via de makkelijke weg

Beste bezoeker,

U koos voor de makkelijke weg. Snel affiliate worden, niet te veel gedoe en toch wel geld extra bij kunnen verdienen. Wie kan daar nu wat op tegen hebben?

Voor we u uitleggen hoe dit kan werken, moeten we nog even de term affiliate kort uitleggen.

Een Affiliate is een wederverkoper. Een Affiliate is een belangrijke schakel tussen de klant en de aanbieder. Beide konden elkaar niet vinden en de Affiliate is er in geslaagd de match wel tot stand te brengen.
Een heel goede zaak, want zowel de klant als de aanbieder zijn hier tevreden over. Affiliate zijn, is dus een dankbare manier om geld te verdienen.

Nu zijn er twee mogelijkheden om Affiliate te zijn, namelijk openlijk en verborgen.

Het kan dus zijn dat een match is gemaakt zonder dat de klant door heeft gehad dat er een Affiliate tussen heeft gezeten. Is ook niet zo belangrijk voor de klant, want de prijs voor het afgenomen product is voor de klant precies gelijk. Alleen de marge van de verkoper is iets kleienr geworden. Maar goed, ook dat is terecht, want die verkoper heeft niet hoeven te adverteren. Dat heeft immers de Affiliate gedaan.


Verborgen:

Product      (Affiliate)     Koper


Openlijk:

Product       Affiliate       Koper


Het subtiele verschil tussen verborgen op openlijk is vooral belangrijk voor u, de Affiliate. Als u het verborgen doet, en de klant weet dus niet dat u er tussen zat, dan kan een eventuele slechte levering of het niet voldoen aan de verwachtingen uw goede naam niet aantasten. De klant heeft namelijk nooit geweten dat u er als Affiliate tussen zat.
Heeft u openlijk een bepaald product gepromoot en het product blijkt niet aan de verwachtingen te voldoen, dan kan de klant er ook bij u op terug komen. Waarom heb je immers zo'n 'slecht' product gepromoot?

In beide gevallen raden we aan om maar niet zomaar alles als Affiliate aan te prijzen, maar wel degelijk te kijken naar kwaliteit van het product en de service van de aanbieder. Ook bij verborgen verkoop heeft u immers een probleem als de klant ontevreden is. Als het product in de niet goed, geld terug periode terug gaat, dan gaat ook uw Affiliate vergoeding in rook op.
Het is dus zaak een goed product ook goed aan te bevelen of te marketen. Zo komt er weinig terug en is een groot percentage van de klanten tevreden.

Hoe gaat u te werk?

U kan hier kiezen welke route u wilt lopen:

- Ik heb een website waarop ik als Affiliate producten wil promoten
- Ik heb een nieuwsbrief waarin ik als Affiliate kan adverteren
- Ik wil via Google Affiliate advertenties zetten
- Ik wil visitekaartjes en flyers met de aanbieding verspreiden
- Ik wil advertenties in kranten en lokale blaadjes zetten

Terug naar de voorpagina

Terug naar de inhoud